måndag 26 mars 2012

Grevagården 2012

I helgen var det premiering samt prov för körbarhetsintyg för Nordsvenska hästar på Grevagården utanför Skövde.
Ryasjö hästgård var väl representerad båda dagarna. På lördagen fick Dacke 2024 köra upp för sitt intyg och det gjorde ha med bravur. Lars-åke Johansson körde och Bruno Elmelid assisterade. Den sammanlagda poängen från körningen blev 42.
På avelsvärderingen senare fick Dacke 41 poäng.
Bäst resultat på lördagens körning och även på avelsvärderingen var Lazer 2025. En fin hingst från Älvsered med rötter i Ryasjö då pappan var Vätte 1909.
Ryasjö hästgård var representerade i avelsvärderingen under söndagen;
Treåriga hingstarna Trygg (Tanjar) efter Zoldat 1995 - Vätte 1909, som är och varit Ryasjös hingstar. Poängen 98897=41 p.
Demon är den andra hingsten som har rötterna i Ryasjö då pappan, Diamant,  är född på gården utanför Sexdrega. Han fick 89898=42p.
Resultaten för dessa hästar och de resterande sex Nordsvenskarna som klarade premieringen på lördagen finns att läsa i tidningen ridsport.  

Bilderna nedan på Dacke blev hyfsade, men den översta, bilden för stamboken, ska tas om vid passande tillfälle.

Föreningen skogshästen var på plats och visade lantrasernas förträfflighet i brukskörning. Jag tipsar om det fina reportaget från 25-års jubileumet och seminariet i Svenljunga i det senaste numret av Moderna hästkrafter. Klicka på det rödmarkerade för mer information.
En liten slinga med varierande svårighet att köra på med lantraserna.
Med stock där bak och en häst där fram är det en konst att köra.
Föreningen Skogshästen arrangerade detta och lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar