fredag 16 mars 2012

Liten uppdatering och ny kurs.

Det blir svårare för varje dag att hitta ställen i skogen där marken bär för hästarna så de kan dra ut virke i vanlig ordning. Så förra helgen gjordes en dag i skogen med tre hästar i arbete och visst blev det resultat. Några rejäla gamla träd med runt 70 cm. i omkrets drogs ut med Zoldat 1995 och Lucas i par. Stockarna var riktigt stora, men hästarna drog dem bra på en rekad domänkälke. När de största stockarna var ute ur skogen drogs återstående virke upp på den lastbänk som arrangerades för den kurs som hölls i förra veckan. Med Walles hjälp lunnades stockarna dit för att sedan lastas på vagn för att köras till avlägget med hjälp av Zoldaten och Lucas.
Skogsgläntan bjöd på sin enkelradiga meny, men den höll skogsfolket med energi och smaken i det fria var det inget fel på heller. Åtta portioner potatismos, tre paket bacon, renskav, halv burk lingon och en massa vatten, kaffe och frukt var Skogsgläntans meny under förra helgen. Alldeles lagom till två hästkuskar i skogen. Hästarna nöjde sig med hö och var sitt äpple.
Passar på att meddela att det är en grundkurs i körning i morgon och söndag. Noviser och kuskar som vill friska upp kunskaperna i körning får höra av sig till hästgården om intresse finns. Det finns platser över för det är några kursdeltagare som har fått förhinder.


Zoldat 1995 och Lucas tar det lugnt innan storstocken dras vidare.
Hur mycket kan den väga tro? Ett ton lär inte vara en vild gissning!


)
Extra personal vid lastbänken är alltid välkomna:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar