torsdag 20 oktober 2011

Kurs till helgen!

Det blir en fortsättning på grundkursen i körning till helgen på Ryasjö hästgård.
Allmänt som vanligt vid kurserna är hästhantering. Det som visas och övas på är anspänning med släpredskap, arbetsvagnar, rockard och maratonvagn, bl a.

Teknikerna som ska övas på är uppsutten körning, dvs parkörning, ryggning och tempokörning.
Backa med häst och vagn är inte fel att kunna och lära sig hålla koll på farten vid körning är bra att veta hur det går till för kusken som vill köra med stil. Tömfattning kommer säkerligen att gås igenom också dvs. Achenbachs tekniker och de gamla bruksmetoderna att hålla i tömmarna. Mycket lärorikt och intressant.

Kursen är för nuvarande fullbokad, men vid händelse av att någon bokar av sin plats, så kan de vara värt att ringa och kolla om det finns någon plats över. Om det nu är fullt så passa på att skriva in er på en liknande kurs som körs 3-4 december. För vidare information vänligen ring hästgården i Ryasjö.

Bilden nedan är tagen i december förra året i ett vinterföre. Lukas och Walle drar en timmervagn som  denna dagen lastades med gallringsvirke. Körningen gick i de små gatorna en liten skördare lämnat efter sig. Riktigt snävt på många ställen och svårt att köra för de allra flesta. Lars-åke kör för tillfället de båda hästarna med tömmarna skavande på två träd. Vad kan svårighetsgraden vara på en sådan övning, tro? Det är millimetrar mellan vagnens hjul och träden och det är inte direktkontakt med hästarna genom tömmarna! I skogen kommer kunskaperna fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar