lördag 12 mars 2011

Tanke under inkörning och nytillskott på hästgården.

I veckan som gick så fick praktikanten vara med och träna en av de hingstar som finns på gården för inkörning. Denna gång togs nordsvensken Tanke med ut på en tur i skogen för att slipa på några detaljer, som måste fungera då denna fyraåring kommer att visa på premieringen i Skövde om ett par veckor. Vi spände för honom på en sulky efter skogsturen och tog en tur med den också. Och visst var han fin, Tanke. praktikanten fick känna på honom också och det är en mycket fin häst. Han är redan godkänd som avelshingst, så nu är det körningen kvar. Det är Lars-åke som sköter den biten i Skövde och han känner hästen, så det går säkert bra. Lars-åke kommer också att visa sin egen hingst, Dacke, under helgen.
På gården föds nya djur. Både föl och kalvar är på gång. Nu var det en tjurkalv som föddes medan vi var ute med Tanke och lite senare på kvällen blev han också döpt, så nu har praktikanten en namne på gården;-)
Tråkigare nyheter är att gammelardennern Turbo lämnat gården för att skoja med andra hästar där gräset alltid är grönt. Sist jag såg honom haltade han svårt för hovbroskets skull och nu var det till slut för mycket för honom.
Honom finns många bilder på här i bloggen, så han är förevigad på många ställen. Han blev 19 år, Turbo.
Bilderna är på Tanke och den nyfödda kalven. Han får sig en redig slurk råmjölk så han kommer igång och kan ställa sig upp. Han kommer nu att få stå brevid sin mor och inte
skiljas från henne på något vis.

Tanke, fyraårig nordsvensk. ahhh, vilken häst:-)
Nyfödd kalv, just ställt sig på benen för första gången.
Råmjölk är fina grejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar