söndag 1 oktober 2017

Förra helgen kom ett speciellt par hästar till Ryasjö hästgård. Två hästar som tränats för sig som sig bör och så småningom kompletterats med övningar för att kunna börja köras i par.
Hästarna var mycket väl förberedda för uppgiften: att för första gången spännas för vid vagn i par. Som en del i förberedelserna har hästarna tömkörts och harvat paddock i par.
 Anspänning vid den åttahjuliga timmervagnen gick mycket bra. Första turen gick på en stenig stig med skyddande skog runt om. Sen fortsatte resan ut på mer öppen terräng på småvägarna i trakten runt Ryasjö. Hästarna provades i branta mot- och medlut, i skogen, de skiftades plats på för att se hur de reagerade och eventuellt jobbade ännu bättre när de bytte plats i paret. Turen tog runt fyra timmar och hästarna gick mer eller mindre i ett, förutom när ett passande stråk med kantareller fanns att plocka för då fick ekipaget stanna. Det kändes som en uppkörning med bil, checkades av det ena och andra.
Slutligen var det bara att kvittera att hästarna skötte jobbet till fullo. Kuskarna och hästarnas ägare är Annelie och Linda med Nordsvenska brukshästarna Gulliver och Knut.
Redaktören och Lars-åke är imponerade av jobbet med förberedelserna och gratulerar till det fina resultatet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar