tisdag 12 mars 2013

Fyrtal med inkörningshästar

Höjgaards Joker, Oberon, Thuffing och en 2-årig travhäst fortsätter sin förkovran på Ryasjö hästgård.
En del av träningen är förlagd på allmän väg. Möten med bilar, lastbilar, cyklister osv är naturligt på allmän väg och det är perfekta inslag i hästarnas miljöträning. Kuskens roll i det hela med tanke på säkerhet kan inte betonas nog. Hästen kan reagera för vad som helst, när som helst, men är man beredd på det så är varje pass med miljöträning guld värda.
Lördagens träning för Jokerns del att få igång honom i trav på vägen. Med åttahjulingen efter tog han de första travstegen på allmän väg. Hur enkelt som helst! Han klarade också en extra miljöträning då han fick vara nära en ylande motorsåg när den användes för att kvista några träd.
Nordsvenska brukshästarna Oberon och Thuffing kördes för Rockard utan några konstigheter. Mest i trav både på skogsväg och allmän väg. En mötande mjölkbil och en cyklist var spännande inslag i deras träning. De klarade detta bra.
Sist ut på träningen i lördags var en 2-årig travhäst. Den ska tävla i trav så småningom men får vänja sig vid att bli behandlad som alla andra inkörningshästar i början. Hon fick iklädd arméns gamla bröstsele, dra en sax och en lagom tung timmerstock. Samma stock släpades också på grusväg för att vänja henne vid detta (o)ljud.
Det tog hela dagen, med fyrtal i inkörningshästar. Men bra blir det! kontinuitet ger resultat!

Höjgaards Joker i trav.

Marktjänst med Jokern. Vattentransport till valackerna.

2-årig travhäst med kronans bröstsele och timmerstock på
släp. 

Hon är nybörjare i timmerskogen, men hinner äta, det gör hon ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar