fredag 22 juni 2012

Saxat ur BT!

Hästgården syns i media! Senast var det Borås Tidning som uppmärksammade att Lyasjölids äldreboende i Sexdrega fått besök av Lars-Åke och hästar. Det bjöds på åktur med Lukas och Valle, vilket var mycket uppskattat! Flera av de boende var ju med på den tiden då körning med häst var ett självklart inslag i arbetet, och mötet med dessa båda härliga nordsvenskar väckte minnen till liv.

Vid besök på hästgården häromveckan berättade Lars-Åke om besöket på äldreboendet, och om potatiskupning är ett precisionsarbete så är denna typ av körning bland det svåraste och mest ansvarsfyllda man kan ge sig in på. Här krävs det hästar som både backar intill rampen och sedan står blickstilla medan passagerarna tar sig ombord. Ingenting får ju hända våra äldsta medborgare!


I skrivande stund är midsommarfirandet på Hofsnäs i full gång och även där bjuds det på åkning med häst och vagn -med företrädesvis betydligt yngre passagerare!

BT 20 juni 2012

Under sommaren anordnar Svenljunga kommun sommarskola åt ungdomar. Några av aktiviteterna hålls på Ryasjö hästgård. En heldag med häståkning och ridning är inte så dumt:-)

Doyan och Dora

Ridövningar på hög nivå. Doyan är ingen liten häst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar